Media

Herkenbaar

Ik schrijf graag gedichtjes voor Twitter. Soms worden mijn woordenbrouwsels opgepikt en verder gedeeld. Zoals deze. (14 februari 2021)

Lockdown

Stapmachine

Een jaar geleden maakte ik kennis met een magnifiek hulpmiddel: de Innowalk. Met tranen in de ogen zag ik Anna voor de allereerste keer stappen, haar beentjes bewogen op en neer, een spannend en emotioneel moment. Alleen, het prijskaartje liet me duizelen… 30.000 euro! Toch liet die stapdroom me niet los. De stapmachine, zoals ik de Innowalk ging noemen, zorgt niet alleen voor een aangenaam beweegmoment voor Anna. Een dagelijkse wandeling staat ook garant voor een optimale bloedcirculatie, verbeterde spijsvertering, sterkere spieren en een diepere ademhaling. Met de nodige aanmoediging van vrienden durfden we de stap naar een inzamelactie zetten en die kende een overweldigend succes. Op minder dan een week tijd werd het bedrag opgehaald. Yes! Dank je wel voor 30.000 keer steun en liefde! (1 – 6 februari 2020) 

Artikel 1
Het Laatste Nieuws, 4 februari 2020
Artikel 2
Het Laatste Nieuws, 7 februari 2020

Gedicht

Twitter blijft mijn favoriete uitlaatklep. In onze brievenbus vinden we regelmatig een liefdevolle kaart of vrolijk postpakket voor Martha en Anna. Soms vormen onze meisjes een inspiratiebron voor volgers. Twitteraarster Marjon, die ik ken als @LadyLove40, schreef een mooi gedicht. (11 januari 2020)

Afbeelding
Ho ho ho! (Kerstmis 2019)

Informatie

Als je gezin plots in een beangstigende medische wereld wordt gegooid, weet je niet hoe het verder moet. Wat nu? Hoe doen andere ouders dat? Wat moet ik met mijn zorgen en verdriet? Wat met de toekomst van mijn gehandicapt kindje? Ervaringen van lotgenoten kunnen troosten en helpen. Je bent nooit alleen. De website Kennisplein Gehandicaptensector bundelt kleine en grote schatten van informatie. (januari 2019)

Knipsel

Moederkoek

Lotje&co, een platform voor gezinnen met een zorgintensief kind, publiceerde een waargebeurd verhaal over twee placenta’s, twee bomen en een hongerige geit. Het resultaat? Een verpletterend schuldgevoel. (12 december 2018)

De Morgen

De weekendbijlage van De Morgen wijdde een artikel aan Anna’s bijzondere sondedieet. Samen met anders ouders ben ik blij met de aandacht voor echt eten door de sonde. Lang leve de natuurlijke voeding! Lang leve De Morgen! (8 december 2018)

sondevoedingDeMorgen2DeMorgen3DeMorgen4

Mijn Geheim

Een artikel in het tijdschrift Mijn Geheim biedt een mooie kijk in ons bijzonder gezin. (oktober 2018)

syndroom van Joubert

mama van gehandicapt kindjesyndroom van Joubertouder van gehandicapt meisje syndroom van Joubertouders van kind met meervoudige beperkingsyndroom van Joubert

Kids & Kurken

“Want het leven stopt niet bij het krijgen van kids”, klinkt het inspirerend op de populaire website Kids & Kurken. Op de meeste mamablogs vind je vrolijke verhalen over reizen met je kroost of knappe foto’s van de hipste kinderkleding. Daarom vind ik het zo belangrijk dat een bijzonder gezin ook eens in de kijker staat. Dankjewel voor dit mooie interview! (16 september 2018)

1 - kopie - kopie2 - kopie (2)3 - kopie - kopie4 - kopie5 - kopie6789

Bus

De start van het nieuwe schooljaar verliep niet zonder slag of stoot. Daar zorgde de nieuwe uurregeling van Anna’s schoolbus voor. Mijn noodkreet op Twitter werd massaal gedeeld en meer dan 250.000 keer gelezen. Benieuwd naar ons verhaal? Vroemmm… The Best Social Media vatte de succesvolle bus-actie mooi samen(6 september 2018)

Bring a Smile

Een vleugje magie voor je bijzonder kind? Daarvoor moet je bij Bring a Smile zijn. Deze ambitieuze organisatie maakt haar belofte waar: wie haar pad kruist, krijgt spontaan een glimlach. Ook ons huis werd ondergedompeld in de magische toverkracht van Bring a Smile. Ik droomde van een speelbox voor Anna… en kijk hier! Dankjewel! (12 mei 2018)

Getuigenis

Nadat we vernamen dat Anna een doofblind meisje was, zochten we meteen hulp. Dankzij de ervaring en het geduld van Myriam, onze thuisbegeleidster, leerden we ons dochtertje werkelijk kennen op een andere manier. Wat een eer dat het begeleidingscentrum haar website opfleurt met een tekstje over ons gezinnetje(26 april 2018)

Zeven

De verjaardagsactie die een Twittervriend op poten zette voor Martha kende een overweldigend succes. Honderden kaartjes, ballonnen en cadeautjes stroomden onze brievenbus binnen. Ons huis barst nog steeds van liefde, die van overal haar weg naar onze jarige meid vond. Fantastisch! De website The Best Social Media pikte de geslaagde actie op en maakte er een mooi verslag van. Tof gedaan, dankjewel! (9 april 2018)

Ssssst…!

Eind december kreeg Anna te kampen met ernstige verteringsproblemen. Reeds enkele maanden legt ons gezin een zwaar ziekenhuisparcours af. Het is ontroerend hoe flink en avontuurlijk Martha hiermee omgaat. Dat is ook de volgers van Twitter niet ontgaan. Op 6 april wordt Martha zeven jaar en zij gaat de verrassing van haar leven tegemoet. Lotje&Co pikte de originele actie op en riep ook haar lezers op om Martha een onvergetelijke verjaardag te bezorgen. Spannend! (19 maart 2018)

Vogeltjes

De steun die ik op Twitter vind is hartverwarmend. Als Anna een toffe dag heeft fladderen honderden blauwe vogeltjes vrolijk met haar mee. Tijdens zware periodes put ik troost en kracht uit de liefdevolle stroom van moedgevende berichten. Zoals nu.

#dankbaar  (eind februari 2018)

Lotje&co

De Nederlandse website Lotje&co is een ontmoetingsplek voor ouders van een zorgintensief kind. Daarnaast wil het plaform de buitenwereld laten kennismaken met hoe het leven van deze gezinnen er uitziet. Een aanrader!

Je vindt er mijn verhaal van Hoop terug tussen andere verhalen van bloggende ouders. (22 december 2017) 

Ook mijn verhaal over afscheid nemen werd gepubliceerd. (13 februari 2018)

Inspiratie

“Anna is anders” vormde een bron van inspiratie voor een sympathieke bloggende opa uit Nederland, die ik via Twitter leerde kennen. Marius, zo heet hij, schreef een ontroerend mooie blog over Anna. Ik vind het een prachtig voorbeeld van de positieve kracht van sociale media. Hier kan je zijn verhaal lezen(30 november 2017)

Mom Blog Award 2017

Op 28 oktober trok ik met een klein hartje en een flinke portie zenuwen naar de prijsuitreiking van de Vlaamse Mom Blog Awards in Antwerpen. Het leek een onmogelijke droom, maar dankzij jullie steun en enthousiaste stemgedrag werd deze blog bekroond met een Mom Blog Award. Nadat het prijzenpakket voor de Publieksprijs werd geshowd op het podium, hoorde ik presentatrice Erika Van Tielen “Anna is anders” afroepen. Kippenvel! Sinds dat moment geniet ik schaamteloos van mijn fifteen minutes of blogfame. Ik ben heel dankbaar dat een gezin met een bijzonder kindje, waarin het niet allemaal van een leien dakje loopt, ook eens in de kijker staat.

Bedankt voor jullie stem! Ook oprechte dank aan Mama Expert voor de knappe organisatie, de geweldig leuke goodiebags en fantastische prijzen. Bekijk hier een filmpje over dit fijne event (28 oktober 2017).

St*rk magazine

Het tijdschrift van het VAPH publiceerde dit mooie artikel (september 2017).

Scan0001

Gastblogs

De Nederlandse website “Lotje & Co” publiceerde mijn verhaal over de administratieve en financiële gevolgen van een gehandicapt kindje (22 september 2017).

Het was een boeiende ervaring om een verhaal te schrijven voor de Nederlandse schrijfster Mary Sjabbens. Zij publiceerde mijn gastblog “Als het noodlot toeslaat” op haar website (14 augustus 2017).

Artikels

De lieve mevrouw van thuisbegeleiding Accent schonk aandacht aan deze blog.

ogenblik-2.jpg
Artikel in ’t Ogenblik (14 juli 2017)

Het regionale tijdschrift van de CM publiceerde een eerste artikel over ‘Anna is anders’.

Artikel Visie
Artikel in Visie (5 mei 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: