Zuurstof

Nee hoor, mijn blog liep geen corona op, maar hij heeft wel een flinke portie zuurstof nodig. Tijd om je bij te schrijven.

Aprilse grillen

We leven compleet afgezonderd, in ons eigen gezinsritme. De rust en eenvoud van het lockdownleven doen ons goed. De dagen zijn saai, mijn hoofd is ontspannen. Geen wekker om half zes, geen drukke ochtendrush of toeterende bus. De zotte mallemolen maakt plaats voor energierijke bossen en een lege agenda. Ik heradem. Het valt ons meteen op: ook Anna komt helemaal tot rust. En als zusje in haar nopjes is, leven we alle vier op een lichtblauw wolkje.

Blij in mei 

De lente fladdert ons huis binnen en alles gaat zijn rustige gangetje. De zorg voor onze dochters is alles wat telt. Er is geen tijd voor iets anders, maar… er is ook helemaal niets anders. Ik mis het niet, de sociale verplichtingen. Ik wéét hoe verdrietig het voelt om in een cocon te leven, terwijl de rest van de wereld op volle toeren draait en vrolijke feestjes aan mijn geïsoleerde neus voorbijgaan. Maar dit? Easy peasy

Zomersprint 

De stilstaande wereld schakelt weer een versnelling hoger. Ik trap voorzichtig mee, met een mondmasker, handgel en een bang hart. Af en toe blijft Anna een nacht op school of bij mijn moeder. Want ja hoor, we maken dankbaar gebruik van onze zomerbubbel. Het is best wennen, de zorg loslaten na die intense periode van dag en nacht samenzijn. 

Herfstkleuren

Terwijl mist en vallende bladeren de herfst aankondigen vraagt iedereen zich af hoe lang het nog zal duren, die corona. Het ziet er niet goed uit, klinkt het somber. Voor Anna is er gelukkig geen coronavuiltje aan de lucht en verandert er niet veel: als we nu gaan wandelen duffelen we haar lekker in, dat is alles.

De wereldkaart kleurt rood en oranje, en de natuur doet ijverig mee. Weet je wat ik fantastisch vind? Het roodgekleurde bos intrekken als het pas geregend heeft. Een verdwaalde regendruppel plenst op je neus, een koele bries schudt je hersenen wakker en de lucht zit boordevol… precies! Soms heb je gewoon een stevige portie zuurstof nodig.

 

9 gedachten over “Zuurstof”

 1. Ik sta er versteld van dat jullie er zo voor gaan, allemaal, met het hele gezin, en zo genieten van kleine dingen, en af en toe een nachtje op school blijven slapen, zodat jullie weer even de batterijen weer kunnen opladen.
  Chapeau.

  Like

 2. Wat wordt Anna groot, haar gezichtje veranderd en haar ogen zie je dat ze het goed heeft zoals het nu gaat. Blij dat jullie allen frisse lucht en zuurstof krijgen. Heel veel geluk, liefde, plezier en RUST lieve mensen. En de tand van Anna eruit, blij dat dat ook goed is gegaan. Dikke knuf

  Geliked door 1 persoon

 3. Lieve Renilde.
  Jij neemt ons elke keer mee in een wereld die voor de meesten van ons onbekend zijn en daarvoor wil ik je bedanken.
  Door jou en Anna leren we sommige dingen met andere ogen bekijken.
  Geef je knappe meid maar een dikke knuffel.

  Liefs
  Nicole

  Like

 4. Fijn om te lezen dat jullie zo kunnen genieten van de prachtige kleuren van de herfst. Het zijn de kleine dingen die zo kostbaar zijn en het leven net toch iets meer kleur geven. Nog heel veel wandelplezier.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: