Balans

De zoektocht naar een wondermiddel dat Anna’s onrust wegneemt, leidt ons langs een hobbelige weg. Andere moeders gingen me gelukkig voor. Hun advies is een welgekomen schokdemper.

Ik wil zo graag een fijne balans creëren voor Anna. Aan de ene kant hoop ik haar overbeweeglijkheid aan banden te leggen – dat zou de verzorging vergemakkelijken en Anna tot rust brengen. Maar aan de andere kant… Weet je, zo liggend spartelen is het enige wat Anna kan. Als ons meisje vrolijk is, trappelt ze wild met haar voetjes in de lucht. Slaat ze gevaarlijk met haar armen om zich heen? Dan weet je dat ze boos is. Dat is hoe Anna van zich laat horen, dat is hoe ze zich uit, en dat wil ik haar niet afpakken. Ik vind het dus belangrijk om daar een mooi evenwicht in te vinden.

Dipiperon

Onze arts adviseerde ons te experimenteren met het medicijn Dipiperon. Ik weet niet of je het kent, maar dat is straf spul. Verslavend ook. Toen ik het op Twitter postte, werd ik onmiddellijk gecontacteerd door heel wat bezorgde moeders. Zij hadden ervaring met het medicijn en vonden het voor een kindje zoals Anna geen goed idee. Ik las een boel getuigenissen over neveneffecten zoals angst, verdrietige gevoelens of nachtmerries – ons meisje is helemaal niet in staat om zoiets aan te geven – en ernstige afkickverschijnselen. Bovendien merkten ze bij hun grote kinderen al verschil na één druppeltje meer of minder, van grote onrust tot apathie. Het voelde helemaal fout en na drie avonden zijn we er mee gestopt. Ik bleef hopen op een natuurlijk redmiddel.

De tips stroomden binnen. Wij zetten in op drie paarden.

1. verzwaringsdeken

Het lijkt me absoluut de moeite om te kijken wat het effect is van een verzwaringsdeken. De bedoeling is om Anna een kwartiertje onder het verzwaarde deken tot rust te laten komen. Daarna zou de verzorging gemakkelijker verlopen. Het deken is besteld, dus ik ben heel benieuwd. Ook op school zijn ze enthousiast over dit plan, wat ik positief vind. Wordt vervolgd!

2. koptelefoon

Anna en muziek, da’s een Match made in Heaven. Wat kan ons meisje genieten van mooie muziek! Ze droomt dan helemaal weg… Het nadeel? Thuis lopen we allemaal op kousenvoeten, want Anna wil niet gestoord worden. Dat is natuurlijk niet plezant voor Martha. Zij is acht en moet fluisteren en zo stil mogelijk spelen. Ik denk dat het voor Anna zelf ook heel vermoeiend moet zijn, altijd die onrust ervaren bij de minste drukte. Voor die momenten gebruiken we nu een koptelefoon. Kleine zus luistert naar haar lievelingsmelodietjes in haar eigen wereld, terwijl wij in huis weer gewoon praten en lachen. Eureka!

3. CDB olie

Er is al heel wat overbodige inkt gevloeid over CBD olie. In België staan weinig mensen ervoor open, omdat ze denken dat je er high van wordt. Dat is dus níét het geval. CBD is niet verslavend en wordt met succes ingezet tegen epilepsie, angst en pijn. Anna’s epilepsie is prima onder controle met een mix van twee medicijnen (Keppra en Depakine), maar de kalmerende werking van CBD olie maakt dat het product ook geschikt is om de onrust in Anna’s lijfje te verminderen. Het grootste voordeel? Baat het niet, dan schaadt het niet. De flesjes staan klaar. De vakantie en de eerste schoolweken zijn achter de rug. Na het weekend beginnen we ermee.

Het is zoals echt eten langs de sonde geven: de natuurlijke weg volgen, da’s altijd goed. Oh, mag ik niet vergeten, een welgemeende dankjewel aan de Twitter-moeders.

15 gedachten over “Balans”

 1. Ik hoop dat dit gaat helpen. Allereerst voor Anna, maar zeker ook voor jullie. Iets meer rust en ontspanning is voor het hele gezin fijn. Ik heb zoveel respect voor jullie. Ook dat jij ons op de hoogte houdt via Twitter en WordPress van jullie leven.
  Groeten van Jan Koert Lange

  Geliked door 1 persoon

  1. Lieve Renilde,
   Wat heb je dit weer prachtig geschreven.
   Heel fijn dat je ons op de hoogte houdt betreft het wel en wee van je lieve dochter “ Anna is anders “.
   Wij leven zo ontzettend mee met jouw gezin en speciaal met “Anna is anders”.
   Sommige berichten maken ons blij en andere berichten een beetje somber.
   Graag stellen wij ons even aan je voor zodat je weet met wie je hebt te maken.
   Wij zijn een ouder echtpaar van 80 en 70 jaar. Onze namen zijn Rita en Jack Koster.
   Lieve Renilde een warme groet van huis tot huis van ons aan je gezin maar vooral aan ons Twittermeisje “ANNA” 😘

   Geliked door 1 persoon

   1. Lieve Jack en Rita,
    Wat zijn jullie twee ongelooflijk lieve mensen. Jullie steun via Twitter en de blog betekent veel voor ons. Dank je wel en een dikke warme knuffel van Anna ❤️

    Like

 2. Ik ben erg benieuwd hoe de CBD olie aanslaat bij jullie prinsesje. Ikzelf zet CBD olie in voor mijn stiefzoon voor het slapen gaan. Ook zeer effectief tegen ontstekingen in het lichaam. Dipiperon gebruiken we bij een jeugdige op mijn werk. Ik kan niet zeggen dat ik een positief effect ziet, alhoewel ik ook geen vergelijking heb omdat ik desbetreffende jeugdige nooit zonder dit middel ervaren hebt. Mijn voorkeur heeft natuurlijke geneesmiddelen IPV synthetische medicatie, om zoveel mogelijk het lichaam te ondersteunen in het zelf genezingsproces.
  Succes en warme groet,
  Dennis

  Geliked door 1 persoon

  1. Dag Dennis,
   Bedankt om je persoonlijke ervaring te delen. Ik hoor alleen positieve ervaringen met CBD olie, dus we gaan met een goed gevoel de nieuwe stap tegemoet. Ik hou je op de hoogte.
   Lieve groetjes,
   Renilde

   Like

 3. Het is de moeite van proberen waard de CBD olie en ervaringen uitwisselen met andere mensen die het gebruiken zou ook fijn zijn. Sterkte voor jullie en Anna! Groetjes en knuffel!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dag Desiree,
   Nee hoor, de deken bestaat uit twee lagen dunne stof. Er worden vierkanten in de deken gestikt en in elk vierkant worden kleine gewichtskorreltjes gestopt, zodat de deken zwaar aanvoelt, maar absoluut niet warm.
   Groetjes van Renilde

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: