Vakantie

Ik verlies mezelf in deze zonnige dag, verliefd op elk moment, zo voelt het. Ik staar naar de lucht en knijp mijn ogen dicht, net genoeg om een mooie wolk perfect in mijn vizier te krijgen. Ik concentreer me op de stille geluiden van de rivier. De roeispaan van Jona bonkt zacht tegen onze kajak en Martha slaakt een prettig gilletje als ze bijna haar evenwicht verliest. Verder wegdrijvend, op het water en in gedachten, denk ik: dit is gelukkig zijn.

Deze morgen deed ik uitbundig van je-leeft-maar-één-keer. Ik maakte luidop vrolijke plannen, pakte onze rugzak met watersandalen en visnetjes en al, en griste nog snel vier koude pintjes mee. Een vleugje rock ’n roll kan nooit kwaad.

Anna is bij grootmoe. Terwijl wij drie ons wateravontuur beleven wandelen twee dikke vrienden, Anna en grootmoe, door de kronkelde straatjes van ons Ardens dorpje of knuffelen ze samen op het grote bed in ons vakantiehuisje.

Mama had zelf voorgesteld om deze zomer mee op vakantie te gaan. Ze had gezegd: zoeken jullie een huisje, maak toffe plannen en ik blijf wel bij Anna. Het onverwachte voorstel leek me ambitieus, maar ook haalbaar. Diezelfde avond vertelde ik Jona over mama’s bijzondere ideetje en een week googelen later boekten we ons vakantiehuisje. Bij de zoektocht naar een geschikt huis hielden we rekening met de rolstoeltoegankelijkheid (wat een verschrikkelijk ongezellig woord), een slaapkamer op het gelijkvloers, voldoende ruimte voor Anna’s speelmat en sta-plankje,… zo niet meteen de meest romantische eigenschappen van een standaard droomvakantieplek, maar we vonden wat we zochten. De heenreis met twee volgeladen auto’s en een aanhangwagen voor Anna’s hulpmiddelen beschouwden we als een avontuurlijke start van ons reisexperiment.

Ik neem een slok van mijn lauw geworden pintje en laat me verder verleiden door de schoonheid van de Semois. Wat ben ik dankbaar dat we dit kunnen beleven: een gewone, fijne vakantie. Zomaar even weg, midden in de natuur. Zie je wel, denk ik blij, alles is mogelijk, ook als het anders moet. Daar drink ik op.

Alles is mogelijk

2 gedachten over “Vakantie”

    1. Ik vind het nog erg belangrijk om ‘normaal’ op vakantie te kunnen gaan. In de toekomst zijn we misschien klaar voor een aangepaste zorgchalet. Dankjewel voor de tip!
      Groetjes van Renilde

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: