Zien

We beslissen vrij snel dat Anna niets mag voelen van onze zorgen of verdriet. Ik ben ervan overtuigd dat het ervaren van een positieve levenskracht in een warm huis haar sterker maakt. Ik wil dat Anna houdt van het leven. Jona en ik geloven dat ze zal kunnen horen en zien, dat ze dit nog zal leren. We willen haar enkel omringen met blije, liefdevolle gevoelens. En weet je, het is Anna zelf die ons sterk maakt. Het is Anna zelf die ons huis laat barsten van positieve energie.

Doordat ik er bewust voor kies om enkel vooruit te kijken en me te concentreren op mooie momenten, hoopvolle gebeurtenissen, merk ik dat ik écht vergeet welke medische avonturen we hebben doorsparteld en welke problemen ons nog te wachten staan. Ik ben veranderd. Anna heeft me veranderd.

Het onderstaand briefje schreef ik aan mijn dochter toen ze 1 jaar werd:

Zorgen. Ze doen me al lang niets meer, want jij bent er elke dag met je stralende glimlach. Jij lacht alle zorgen moeiteloos van de baan. Jij kan alles aan, mijn lieve Anna! Jij bent een gelukkig kindje en dat geeft mij het gevoel, laat me geloven, dat alles goed komt.

Ik wil niet schrijven over wat je wel of niet al kan of nog niet kan… Ik wil schrijven over jou. Ik zie niet wat je wel of niet al kan of nog niet kan… Ik zie alleen maar jou. Ik zie alleen maar mijn allerliefste Anna.

Je houdt van liedjes. Ik zing werkelijk de hele dag door voor jou. Ik laat je voelen aan mijn trillende stembanden, mijn lichaam, mijn mond en adem, zodat je helemaal kan meeleven met elke noot die ik voor je zing. Je moet vaak lachen met gekke geluidjes die ik maak: mijn krakende stem, ritmes in je oor of van heel hoog naar laag. Je bent ook gek op knuffelen, gepakt en gemasseerd worden. Dan kan je nogal genieten, mijn verwend nestje.

Ik ben trots op jou. Nog veel fijner dan mama zijn, is jouw mama zijn. Jij laat me zien. Jij laat me inzien dat alles goed komt als je positief door het leven gaat. Jij bent mijn absolute trots, mijn brok positieve levensenergie, mijn Anna.

Veel liefs van mama.

(januari 2014, Anna is 1 jaar)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: